Façana del Club Coliseum
El Club Coliseum, un dels cinemes emblemàtics de Barcelona, tancarà aquest dijous.
Barcelona

"El amanecer del planeta de los simios", última pel·lícula del Club Coliseum

L'empresa Balañá, propietària de l'emblemàtic cinema amb 36 anys d'història, ha decidit tancar-lo per falta de rendibilitat econòmica

RedaccióActualitzat

Tanca un altre cinema emblemàtic a Barcelona. Amb l'últim dia de juliol, ha abaixat la persiana el Club Coliseum, situat a la Rambla de Catalunya, una artèria que ja no tindrà cap sala de projecció.

L'empresa Balañá, propietària del local, ha argumentat la decisió a Catalunya Informació per falta de rendibilitat econòmica.

Tot i que per a alguns és la notícia d'una mort anunciada, ha sorprès que s'hagi sabut d'un dia per l'altre. La pel·lícula més taquillera de la cartellera actualment, "El amanecer del planeta de los simios", ha estat l'última que s'ha vist al Club Coliseum. La primera que es va estrenar en aquesta sala amb més de 700 butaques va ser el biopic "Valentino" el 1978, fa 36 anys.

L'anunci confirma la gradual extinció dels cinemes grans, de pantalla única. En canvi, s'han anat obrint multisales. És el cas dels Balmes, a Barcelona, també gestionats pel Grup Balañá i que projecten pel·lícules en versió original subtitulada.

Amb el tancament del Club Coliseum, a la Rambla de Catalunya ja no hi quedarà cap cinema, després d'haver desaparegut el Kursaal, l'Alcázar i l'Alexandra.

Anar al contingut