El president del PNB, Andoni Ortúzar, a l'últim Aberri Eguna
El president del PNB, Andoni Ortúzar, afirma que els dirigents del seu partit no fan política per enriquir-se (Foto: Reuters)
Bilbao

El president del PNB presumeix de no haver-se enriquit mai ni d'amagar fortunes

El president del PNB, Andoni Ortúzar, se suma així a les crítiques contra Jordi Pujol pels diners d'una herència no declarada

RedaccióActualitzat

El president del PNB treu pit. Andoni Ortúzar assegura que els seus dirigents no fan política per enriquir-se. El dirigent basc se suma així a les crítiques contra l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per l'herència que va tenir durant 34 anys en un paradís fiscal. Ortúzar ho ha dit durant l'acte de celebració dels 119 anys de la fundació del partit, a Bilbao.

El líder del PNB ha aprofitat l'acte per contraposar, de manera implícita, la seva trajectòria honesta enfront del "cas Pujol": "No estem aquí per guanyar fortunes ni per amagar-les. Aquesta decència política ens ha permès arribar als 119 anys sans i forts, i aquesta decència l'hem de preservar impol·luta, com fins ara."

Andoni Ortúzar ha reclamat al president espanyol, Mariano Rajoy, que s'assegui a negociar un nou estatus polític i jurídic per a Euskadi. I a ETA, el president del PNB li ha exigit que entregui les armes, reconegui el dany causat i es converteixi ja en història.

Anar al contingut