Fabra arribant als jutjats, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Fabra arribant als jutjats, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
València

L'Audiència de Castelló cita Carlos Fabra el 3 de setembre per comunicar-li el seu ingrés a presó

Serà el 3 de setembre. L'expresident del PP de Castelló està condemnat a quatre anys per haver defraudat 639.000 euros a la Hisenda pública.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Castelló ha citat l'expresident del PP i de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, el pròxim 3 de setembre per comunicar-li el seu ingrés després de declarar ferma la sentència que el condemna a quatre anys per quatre delites contra la Hisenda pública que hauria comès entre 1999 i 2003.

En aquesta data, el tribunal també requerirà a Carlos Fabra el pagament de la multa de més de 630.000 euros i de la indemnització a Hisenda per la mateixa quantitat, segons consta a l'acta facilitada pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Aquests diners equivaldrien a la quantitat que va defraudar, més els interessos legals.

A banda de Fabra, el mateix dia també està citada a comparèixer davant del tribunal la seva exdona, María de los Desamparados Fernández. Se li requerirà el pagament d'una multa, i es deixa pendent tot allò relatiu a la indemnització per quan s'executi la sentència. El tribunal va rebaixar la condemna de Fernández de dos a un any de presó.

La fiscalia demanava per a l'expresident de la Diputació de Castelló 13 anys de presó, una multa de 1,98 milions d'euros i una indemnització de 693.000 euros.

La sentència del tribunal absolia Carlos Fabra, l'empresari Vicente Vilar i la seva exdona, Montserrat Vives, dels delictes de tràfic d'influències i suborn i també l'exsenador del PP Miguel Prim de tràfic d'influències.

Tant Fabra com la seva exdona van recórrer la sentència davant del Tribunal Suprem, que ha confirmat ara la resolució.

Anar al contingut