Guinea Conackry

L'Ebola ja ha causat 729 morts en poc més de quatre mesos

En total, el brot d'Ebola ha infectat més de 1.300 persones, la majoria a Guinea Conackry, el país on es va originar, i Sierra Leone

RedaccióActualitzat

Nou recompte del brot d'Ebola que continua escampant-se per l'Àfrica Occidental. Fins ara, 729 persones han mort a causa del virus, segons ha informat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) aquest dijous. En total, el brot d'Ebola ha infectat més de 1.300 persones, la majoria a Guinea Conackry, el país on es va originar, i a Sierra Leone, on el govern ha decretat l'"estat d'emergència pública".

Fa poc més de quatre mesos, el 22 de març, va sorgir un virulent brot d'Ebola a Guinea Conackry, que posteriorment va estendre's a Libèria, Sierra Leone i, la setmana passada, a Nigèria. Guinea Conackry és el país on han mort més persones (339), seguit de Sierra Leone (233) i Libèria (156).

​L'Ebola, que es contagia pel contacte d'òrgans, sang, secrecions o altres fluids corporals, no té tractament ni vacuna. Els primers símptomes de la malaltia són febre sobtada i alta, debilitat intensa i dolor muscular, de cap i gola, seguits de vòmits, diarrea, erupció cutània, funcions renal i hepàtiques alterades i hemorràgies intenses, tant internes com externes. El període d'incubació, l'interval des de la infecció fins a l'aparició dels símptomes, pot variar entre els dos i els 21 dies. Fins ara, l'epidèmia més gran del virus s'havia registrat l'any 2000 a Uganda, on van morir unes 170 persones d'un total de més de 400 contagiats.

L'investigador de malària de l'Hospital Clínic i la UB Pedro Alonso, expert en malalties infeccioses, ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio" que aquesta soca de l'Ebola és menys letal, però que no per això deixa de ser preocupant.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut