Vall d'Aran, cavalls, morts, aran, aranesos, óssos, morts, pastures, muntanyes, animals, pastures, medi ambient
Les restes d'un dels cavalls morts. Foto: ACN.
Vall d'Aran

Troben 16 cavalls morts a la Vall d'Aran

Els agents de Medi Ambient han localitzat excrements d'ós a una distància de 15 metres de les restes dels animals

RedaccióActualitzat

Ramaders de la Vall d'Aran han localitzat 16 cavalls morts (9 eugues i 7 poltres) aquest passat dimecres a prop del peu d'un barranc de la muntanya de Peirahita, al municipi de Canejan. Els ramaders han avisat als agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran, que s'han desplaçat a la zona i han iniciat la recerca de rastres sobre el terreny que els poguessin indicar les possibles causes de la mort dels animals.

Aquest dijous, s'han localitzat excrements d'ós a una distància de 15 metres de les restes dels cavalls morts a les pastures d'alta muntanya gràcies a la recerca sobre el terreny. Això fa pensar que la causa d'aquestes morts és un ós. Un altre indici que apunta a la possibilitat que hagi estat un ós és que la resta del ramat de cavalls, un ramat d'ovelles d'un veí del municipi i un ramat de vaques de propietat d'un ramader francès han abandonat aquesta zona de pastura, un comportament que indica la presència d'un depredador a la zona.

Els agents de Medi Ambient estan redactant l'informe pertinent acompanyat de tota la documentació fotogràfica dels 16 cavalls morts així com les fotografies dels excrements i dels llocs on s'han trobat. Jose E. Arró, conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d'Aran ha dit que ''d'acord amb el protocol establert pel seguiment dels óssos al Pirineu, aquests excrements seran analitzats per determinar a quin exemplar d'os corresponen''.

Anar al contingut