Retencions a la Ronda de Dalt a l'altura de Sant Gervasi a mitja tarda de dijous. (Foto: bcn.cat/transit)
Retencions a la Ronda de Dalt a l'altura de Sant Gervasi a mitja tarda de dijous. (Foto: bcn.cat/transit)
Sant Joan Despí

Dijous de retencions a les Rondes de Barcelona per l'"operació sortida" de les vacances d'agost

Primer ha quedat saturada la Ronda de Dalt des de Cornellà de Llobregat fins al Nus de la Trinitat, i després la Litoral, amb una cua de deu quilòmetres

RedaccióActualitzat

Les Rondes de Barcelona han concentrat aquest dijous les principals retencions del primer dia de l"'operació sortida" de les vacances d'agost.

La Ronda de Dalt ha quedat pràcticament tota congestionada, amb retencions intermitents, en sentit nord a causa d'un vehicle avariat i de la densitat de trànsit. La cua ha estat des de Cornellà de Llobregat fins al Nus de la Trinitat. La situació ha millorat de mica en mica.

També hi ha hagut problemes destacats a la Ronda Litoral també en sentit Trinitat, amb una congestió de fins a deu quilòmetres.

A més, s'ha format cua a l'AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda per enllaçar a la B-30, i també en aquesta última i en sentit nord. En aquest punt, la circulació ha quedat normalitzada cap a quarts de nou del vespre.

Al llarg d'aquesta "operació sortida" es preveu que marxin de l'àrea metropolitana de Barcelona més de mig milió de vehicles, però també n'entraran un milió per les vacances dels estrangers que vénen a Catalunya o per operacions com el pas de l'Estret.

Justament, aquest dijous s'ha anunciat que Trànsit instal·larà una vintena de radars preventius a les carreteres durant l'agost. Se situaran sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la Costa Brava, dos dels punts més transitats a l'estiu, i no multaran.

Anar al contingut