Primera trobada amb la tribu indígena.
Primera trobada amb la tribu indígena.
Rio de Janeiro

Descoberta una nova tribu indígena a la frontera entre el Perú i el Brasil

Els experts consideren que els membres de la tribu segurament van creuar la frontera per escapar de la pressió dels fusters peruans i dels narcotraficants

RedaccióActualitzat

La Fundació Nacional de l'Indi (Funai) del Brasil ha divulgat un vídeo en què apareix una nova tribu que viu aïllada de la civilització occidental a Acre (a la frontera entre el Brasil i el Perú) i que fins ara era del tot desconeguda. En la gravació, publicada en exclusiva al Blog da Amazônia, es pot veure com la nova tribu té un primer contacte amb Occident gràcies a la mediació d'un membre de l'ètnia dels ashaninkes.

El passat 27 de juny, membres de la Funai, mentre pescaven, van veure com persones d'aquesta tribu aïllada recollien a la vora del riu Envira una cistella de llimones que els havia caigut. Les imatges divulgades en vídeo corresponen al contacte directe que es va produir aquest dimarts.

L'entitat pública de suport als indis del Brasil ha informat que va aconseguir acostar-se al grup aïllat gràcies a la mediació de membres de l'ètnia ashaninka que viuen al poble de Simpatia, situat en un dels marges del riu Envira i que rep atenció sanitària de la Funai.

A les imatges es veu com s'estableix el contacte entre els membres de la tribu acabada de descobrir i els ashaninkes, que els van donar unes bananes. La trobada entre les dues comunitats no va ser gaire amistosa, segons recull un informe. El saqueig que van patir les llars dels ashaninkes va ser obra d'aquesta tribu, que, armada amb arcs i fletxes, va robar destrals i alguna peça de roba.

Els antropòlegs de la Funai asseguren que encara no estan clars els motius pels quals aquesta tribu va decidir posar-se en contacte amb els ashaninkes, però creuen que podria haver estat per la pressió exercida pels llenyataires peruans i els narcotraficants. La tribu fins ara aïllada tenia una escopeta que, possiblement, havia sostret a algun llenyataire.

ARXIVAT A:
Amazònia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut