Gaza

Israel i Hamas trenquen la treva i reprenen els combats a Gaza

Els combats s'han reprès amb nous bombardejos, que han acabat amb la vida de 70 palestins i de dos soldats israelians

RedaccióActualitzat

La treva humanitària a Gaza de 72 hores entre Israel i Hamas s'ha trencat en menys de 4 hores. Havia entrat en vigor a les set del matí i Israel n'ha anunciat el trencament oficialment al migdia. Ho ha justificat pel segrest d'un dels seus soldats, un motiu que considera causa de guerra. Els combats s'han reprès amb intensitat. Una setantena de palestins han mort i uns 200 han quedat ferits, segons fonts mèdiques de la Franja, en un bombardeig israelià a la població de Rafah, a la frontera amb Egipte. Era la resposta a un atac islamista amb coets llançats contra territori israelià. Dos soldats han mort.

El govern israelià ha acusat Hamas i els seus aliats d'una violació flagrant de l'alto per haver disparat diversos obusos de morter. Poc abans de la treva, cinc soldats hebreus haurien resultat morts. Malgrat això, la gota que ha fer vessar el got ha estat la captura d'un militar, un tinent de 23 anys, per part dels milicians islamistes durant l'atac a una patrulla hebrea que buscava túnels, al sud de Gaza.

L'ONU ha condemnat la violació de la treva i la UE ha lamentat la ruptura de la treva i ha fet una crida a les parts perquè la reprenguin.

L'ofensiva, que va començar ara fa 24 dies ja ha causat la mort de prop de 1.500 palestins i una setantena d'israelians. Els ferits són més de 8.200. A més, 230.000 palestins s'han refugiat als 85 centres de les Nacions Unides que hi ha a Gaza. El territori continua sense electricitat i amb escassetat de menjar i aigua. Israel ha assegurat que no pararà l'ofensiva fins que no destrueixi tots els túnels de Hamas.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut