La pluja constant i la gran quantitat de llot dificulten les tasques dels equips de socors
La pluja constant i la gran quantitat de llot dificulten les tasques dels equips de socors
Nova Delhi

148 morts en una esllavissada provocada per les inundacions de l'oest de l'Índia

Una muntanya es va esfondrar sobre el poble de Malin, d'unes cinquanta cases, a causa de les pluges torrencials.

RedaccióActualitzat

Les pales excavadores continuen treballant a la zona de Malin, a l'oest de l'Índia, on una esllavissada ha sepultat completament un poble. El desastre es va produir dimecres a la nit, quan una muntanya es va esfondrar sobre el poble, d'unes cinquanta cases, a causa de les pluges torrencials. La xifra total de víctimes s'eleva a 148, segons la Força de Resposta a Desastres Naturals (NDRF), que s'encarrega de les tasques de socors.

El portaveu de l'NDRF, Anil Shekhawat, ha explicat que s'han recuperat 61 cadàvers i que la resta continuen sota el fang i les runes. En el moment de l'esllavissada, molts dels habitants del poble eren a casa dormint, i només vuit persones van ser rescatades amb vida d'entre les runes en les primeres hores de treball dels equips de rescat. La pluja constant i la gran quantitat de llot dificulten les tasques d'auxili. "Continuarem buscant els pròxims tres o quatre dies, però no crec que trobem ningú més amb vida", ha dit Saurabh Rao, alt càrrec del govern de Pune, la ciutat més propera.

Les inundacions i esllavissades són freqüents a l'Índia durant la temporada del monsó. L'any passat, unes 580 persones van morir i 5.700 més van desaparèixer a causa de les pluges a les zones muntanyoses de l'estat d'Uttarakhan, al nord del país.

Anar al contingut