Una reunió dels magistrats del Tribunal Suprem.
Una reunió dels magistrats del Tribunal Suprem.
Madrid

El Suprem confirma la suspensió de 6 mesos al jutge Magán per les seves faltes de respecte al català i a la Generalitat

El magistrat ha estat suspès per les seves faltes de respecte al català i a la Generalitat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va imposar al jutge José María Magán. El magistrat, exresponsable del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Lleida, ha estat suspès durant 6 mesos per haver emès sentències amb "una indiscutible i elevada càrrega de menyspreu" contra la Generalitat i el català, segons el Suprem.

Entre les expressions que utilitzava a les sentències -la raó per la qual ha estat sancionat- hi ha apreciacions com "aquesta és la prova més evident de la marginació lingüística que, utilitzant els diners públics, està portant a terme l'administració regional catalana" o "només des d'un odi ideològic molt profund cap a la llengua castellana poden entendre's actituds de fanatisme lingüístic" com el de la Generalitat.

Aquesta conducta, que el Suprem considera "impròpia" d'un jutge, li ha valgut mig any de suspensió. No és, però, la primera vegada que Magán rep un càstig per aquest motiu. Al desembre del 2013 ja va estar sancionat per faltar al respecte a la Generalitat i al govern espanyol, acusant els funcionaris de Trànsit de "zel" recaptatori "incommensurable".

Al seu historial hi ha un cas en què va anul·lar una multa de trànsit imposada per l'Ajuntament de Barcelona perquè el municipi va contestar en català al recurs que va presentar la multada, ciutadana de Lleida.

Quan compleixi el termini de la sanció, Magán tornarà a exercir com a magistrat a Alacant, el seu nou destí demanat per ell mateix.

 

 

Anar al contingut