L'exèrcit ucraïnès obre foc contra els rebels prorussos a prop de Donetsk. (Foto: Reuters)
L'exèrcit ucraïnès obre foc contra els rebels prorussos a prop de Donetsk. (Foto: Reuters)
Xaitiorsk

Almenys deu soldats ucraïnesos moren en una emboscada dels prorussos prop de l'avió abatut

L'atac coincideix amb el desplegament de 70 policies holandesos i australians a la zona on va caure l'avió de Malaysia Airlines

RedaccióActualitzat

Almenys deu soldats ucraïnesos han mort en una emboscada dels separatistes prorussos a la ciutat de Xaitiorsk, a l'est del país, a pocs quilòmetres del lloc on va ser abatut l'avió de Malaysia Airlines, amb 298 persones a bord. A l'emboscada nocturna hi ha hagut quatre morts més que, de moment, no se sap si són efectius de l'exèrcit ucraïnès o insurgents que han participat a l'assalt. També hi ha hagut molts ferits, segons la televisió d'Ucraïna, que ha elevat la xifra de morts fins a una vintena de militars. L'atac s'ha fet amb obusos de morter i de tanc i ha sorprès una unitat de paracaigudistes.

Tot plegat coincideix amb el desplegament d'una missió policial d'holandesos i australians a la zona on va caure l'aparell. Els experts internacionals han accedit per primer cop al lloc. Tot i així, al cap d'uns minuts han hagut d'abandonar la zona per unes explosions que hi ha hagut a pocs metres. Segons el govern ucraïnès, hi ha un acord amb Rússia i amb l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació Europees per obrir-hi un passadís de seguretat. Això hauria de permetre que els experts investiguin la zona amb seguretat.

Anar al contingut