Barcelona

Mas-Colell espera que Madrid no imposi un càstig a Catalunya si no compleix l'objectiu de dèficit

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, espera que Madrid no imposi un càstig a Catalunya si no compleix l'objectiu de dèficit de l'1%

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, espera que Madrid no imposi un càstig a Catalunya si no compleix l'objectiu de dèficit de l'1%, tal com va dir aquest dijous després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

"Montoro ho deu saber, si ens vol castigar pel tema del dèficit. Nosaltres resistirem aquestes mesures."

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Mas-Colell ha deixat clar que "es necessiten més ingressos procedents dels pressupostos i uns objectius de dèficit més raonables".

El conseller d'Economia explica que per al 2015, la Generalitat té 840 milions d'euros més que el 2014, però això suposa "el 20% que necessitem" per mantenir l'estat del benestar i poder restituir la paga als treballadors publics. Mas-Colell és contundent: "Tenim un greu problema."

"Si la Generalitat no té recursos hi haurà un col·lapse fiscal. A vegades penso que és el que es busca."

Dels 840 milions addicionals que estan compromesos per l'any que ve, 700 són d'estalvi d'interessos i la resta son dels avançametns que fa cada any el govern central. 

Mas-Colell diu que el govern espanyol vol solucionar el mal finançament de les autonomies amb la rebaixa d'interessos del fons de liquiditat autonòmic que els va comunicar a la reunió de política fiscal i financera: "La pretensió del Ministeri d'Economia és fer callar les autonomies amb 3.000 milions." Mas-Colell avisa que aquest no és el camí:

"Les mesures que es van anunciar ahir són d'aquelles per vestir la mona."

Mas-Colell creu que "els milions de què parla Montoro són fum" i afirma que "qualsevol dels diners de Madrid que van a Catalunya són diners de catalans que retornen".

El conseller d'economia ha assegurat que no farà uns pressupsotos amb mes retallades i per aixó vol continaur negociant el retorn del deute històric de l'addicionalñ tercera, la compensació per l'impost de dipossits bancaris o la flexibiltizacio de l'objectiu de deficit entre altres mesures. 

Optimisme econòmic

Malgrat el pessimisme respecte a l'administració de l'Estat i els comptes públics, el conseller d'Economia s'ha mostrat esperançat per l'evolució econòmica del país:

"L'economia de Catalunya està llançada."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut