Markus Rehm, el Pistoius de l'atletisme alemany. (Foto: Reuters)
Atletisme

La federació alemanya exclou dels Europeus de Zuric l'atleta amputat Markus Rehm

La federació alemanya exclou dels Europeus de Zuric l'atleta amputat Markus Rehm. L'alemany porta una pròtesi de fibra de carboni i va revolucionar els Campionats d'Alemanya. Fent la batuda amb la cama ortopèdica, es va allargar fins als 8 metres i 23 centímetres, que li van valdre el títol i la mínima per anar als Europeus de Zuric. Però aquesta setmana la mateixa federació alemanya ha frenat les seves aspiracions.

Actualitzat

Markus Rehm, un atleta alemany amputat que porta una pròtesi de fibra de carboni, va revolucionar els Campionats d'Alemanya amb un gran salt. Fent la batuda amb la cama ortopèdica, es va allargar fins als 8 metres i 23 centímetres, que li van valdre el títol i la mínima per anar als Europeus de Zuric. Però aquesta setmana la mateixa federació alemanya ha frenat les seves aspiracions. No el deixa competir. L'organisme al·lega que defensa l'esport inclusiu, però assenyala que dubta molt que sigui comparable saltar amb pròtesi i amb una cama natural. Markus Rehm sembla disposat a acceptar-ho: "Bé, no estic gaire content d'haver estat exclòs dels Europeus. Però sempre he dit que s'ha d'acceptar aquesta decisió."

La de Markus Rehm és una reacció diferent de la que fa uns anys va protagonitzar l'atleta sud-africà Oscar Pistorius quan la Federació Internacional d'Atletisme el va vetar per als grans esdeveniments. Pistorius va recórrer la decisió al Tribunal d'Arbitratge Esportiu, que li va donar la raó. I va convertir-se en el primer atleta paralímpic que competia en uns Jocs Olímpics, els de Londres.

De moment, el camí per a Markus Rehm, de 25 anys i que vol ser metge especialista en ortopèdia, és un altre. Veurem què és capaç d'aconseguir. I és que després de Pistorius i d'ell en podrien venir molts més.

Anar al contingut