La casa on vivia la parella.
La casa on convivia la parella.
Barcelona

Condemna de 17 anys i mig de presó per matar la dona i denunciar-ne la desaparició

El condemnat va denunciar la desaparició de la seva dona gairebé un any després de la seva mort

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys i mig de presó un veí de Cabrera d'Anoia per haver mort a cops de martell la seva companya, el 2011.

El judici s'ha fet amb un jurat popular que ha considerat que l'acusat era culpable de la mort de la dona. El jutge li imposa la pena de 17 anys i mig per un delicte d'assassinat amb traïdoria, ja que considera que va sorprendre la víctima quan era al llit.

El condemnat, que els Mossos van detenir acusat de detenció il·legal perquè la dona no apareixia, va confessar davant els policies que l'havia matada i l'havia enterrada sota una capa de ciment al seu taller mecànic. Després, tant durant la investigació del cas com durant el judici, va negar haver-la mort.

Davant de la desaparició de la dona, de 63 anys i originària de l'Uruguai, el condemnat explicava al veïnat que havia marxat al seu país d'origen per visitar la família.

Els investigadors van poder establir que l'havia morta al dormitori perquè hi havia esquitxades de sang de la víctima a la paret i a terra i a més l'home s'havia desfet del matalàs. La parella feia 18 anys que convivia.

Anar al contingut