Catalunya

Diumenge de ruixats residuals

Diumenge, l'episodi de pluges remetrà parcialment. Quedaran ruixats molt irregulars i dispersos. Algun d'aquests xàfecs serà localment intens, però durarà poc i les quantitats de pluja seran molt menors. La setmana començarà encara amb un punt d'inestabilitat.

RedaccióActualitzat

Diumenge, l'aire fred de les capes altes començarà a retirar-se cap a França, però això no garantirà un temps estable i més propi de tercer dia d'agost. Les restes d'inestabilitat encara es manifestaran. Hi haurà més clarianes, però també risc de ruixats intermitents. Les temperatures es mantindran en una línia de calor continguda.

Xàfecs irregulars

Els trets primaverals d'aquest estiu insegur es manifestaran clarament diumenge, de pronòstic més tranquil que dissabte però no acabarà de fer net. Hi haurà més clarianes, però també la presència d'alguns xàfecs amb un punt d'anarquia.

Els ruixats tindran un caràcter dispers i transitori, i en general deixaran quantitats poc abundants en general. Tot i això, és possible que algun fenomen descarregui amb intensitat de manera puntual.

Durant la primera part del dia serian més probables cap a l'entorn del prelitoral sud, mentre que a la tarda serian més freqüents al Pirineu i prepirineu. Sobretot les tronades seran a de tarda.

Les temperatures tendiran a recuperar-se en general, sobretot a les comarques d'interior de Girona, degut al vent del sud. La xafogor està garantida a la costa.

Al País Valencià, els ruixats també podran reproduir-se a l'interior de Castelló. Temps més estable a les Balears.

I els pròxims dies...

Dilluns, l'agost continuarà amb pas insegur i no acabarà de marxar el risc de tempestes. Dimarts, la cua d'un front pot reactivar els ruixats. De fet fins dimecres o dijous les tronades no afluixaran. Dijous millorarà una mica la situació però sembla que divendres tornaria a empitjorar el temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut