Imatge de l'interior de l'escola bressol.
Imatge de l'interior de l'escola bressol. (Foto: Llar d'infants municipal de Vinyols i els Arcs)
Vinyols i els Arcs

Un jutjat de Tarragona estudiarà les instal·lacions de l'escola bressol on va morir un nen electrocutat

L'ajuntament del municipi ha qualificat de "modèliques" les instal·lacions del centre i ha expressat el seu condol a la família

RedaccióActualitzat

A falta que els Mossos d'Esquadra arribin a alguna conclusió sobre el cas del nen mort a l'escola bressol de Vinyols i els Arcs, alguns representants de l'ajuntament del municipi han qualificat avui de "modèliques" les instal·lacions de la guarderia on dilluns passat va morir electrocutat un nen romanès de dos anys i mig.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el nen va morir per electrocució i ha afegit que un jutjat de Reus (Tarragona) ha sol·licitat una prova pericial als Mossos perquè redactin un informe sobre la instal·lació elèctrica de la guarderia i que un cop remès al jutjat es prendran les mesures corresponents.

Ferran Serra, primer tinent d'alcalde de Vinyols i els Arcs, i el regidor Enric Vidal han comparegut per defensar que les instal·lacions de la guarderia municipal són "modèliques" i que tots els pares estaven "contents de portar-hi els nens". Serra ha negat l'existència d'un cable a terra que hauria facilitat l'electrocució, tal com havien criticat alguns pares; ha donat el condol a la família del nen i ha expressat el seu suport a les cinc educadores que treballen al centre.

Segons el consistori, el nen hauria perdut el coneixement al pati de la guarderia, prop d'una zona de recollida d'aigües, després de passar-li el corrent, fet que li hauria provocat una parada cardiorespiratòria. Les monitores se'l van endur al CAP de Riudoms i, llavors, "el nen es va reanimar una mica, el volien portar en helicòpter a Barcelona, però llavors va tornar a caure", li van practicar maniobres de reanimació però no van aconseguir salvar-lo. S'han decretat dos dies de dol al municipi. Pel que fa a la guarderia, des de dimarts passat està precintada pels Mossos i romandrà tancada tot el mes d'agost -tal com estava previst- i tornarà a obrir al setembre "amb tota normalitat", ha assegurat el regidor Enric Vidal.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut