Madrid

Rajoy diu que no sap què passarà el 9-N però sap que Mas ha dit que no farà "res il·legal"

Rajoy diu que no sap què passarà amb la consulta però recorda que Mas ha dit que no farà "res il·legal". Rajoy es compromet a estudiar el document presentat pel president

RedaccióActualitzat

Sense canvis. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha valorat per primer cop des de dimecres la seva reunió amb el president Artur Mas. En el seu balanç del curs polític, Rajoy ha reiterat els seus arguments contra la consulta, ha admès que no sap què passarà el 9-N, però avisa que espera que Mas no faci "res il·legal".

Rajoy ha explicat que la reunió amb Mas va ser cordial i distesa. Assegura que li va transmetre que la seva postura no ha canviat:

"El president del govern té l'obligació de complir la llei i la consulta és il·legal i molt perjudicial per a tots els espanyols"

Rajoy s'ha mostrat convençut que la unitat d'Espanya no està perill. Pronostica moments difícils amb Catalunya, però afirma que "les coses tornaran al seu lloc natural".

"Res il·legal"

Preguntat directament sobre què creu que passarà el 9 de novembre, Rajoy ha reconegut que no ho sap, però s'ha remès a les paraules d'Artur Mas que assegura que vol una consulta dins del marc de la llei:

"Què passarà el 9-N? Francament, no ho sé però el senyor Mas ha dit que no farà res il·legal."

"Llei sí, però diàleg també"

Malgrat el rebuig a la consulta, Rajoy ha volgut deixar la porta oberta al diàleg. Ha recordat que Mas li va lliurar "un document de temes molt diversos que estem estudiant".

El president espanyol afirma que és la seva obligació "estudiar el document, com el de qualsevol altre president". Explica que atendrà les demandes en la mesura que les possibilitats pressupostàries ho permetin.

Rajoy ha explicat que va contestat a Mas que la seva prioritat ara per ara és "que es creï feina de la manera més ràpida possible i que les comunitats puguin mantenir l'estat del benestar". En aquest sentit, ha destacat el fons de liquiditat autonòmic i el Pla de Pagaments a Proveïdors i s'ha compromès a continuar treballant en aquesta direcció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut