Barcelona

La UDEF qüestiona que Jordi Pujol Ferrusola sigui expert en totes les matèries sobre les quals assessora

L'informe que està en mans del jutge Pablo Ruz, de l'Audiència Nacional, i que consta de 62 pàgines, se centra en les sospites sobre l'activitat empresarial de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès.

RedaccióActualitzat

Ja es pot accedir a la totalitat de l'informe de la Policia Nacional que va desencadenar les investigacions sobre el fill gran de Jordi Pujol. Un informe que està en mans del jutge Pablo Ruz, de l'Audiència Nacional, i que consta de 62 pàgines. L'escrit se centra en les sospites sobre l'activitat empresarial de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès.

D'entrada, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal posa en dubte que el fill gran de Pujol sigui expert en totes les matèries sobre les quals assessora. De l'informe de la UDEF es desprèn que tant les empreses que haurien fet pagaments a Jordi Pujol Ferrusola com les empreses o particulars que li haurien venut vehicles de luxe a baix preu no poden, no saben o no creuen oportú explicar tot allò que la Policia Nacional els pregunta.

La resposta de l'empresa EMTE, per exemple, és que no disposa de les factures ni de cap altre document sobre els serveis de consultoria prestats pel primogènit de Pujol i Ferrusola; serveis pels quals va pagar 154.000 en el seu procés d'implantació a Mèxic.

El grup COPISA hauria pagat a Pujol fill més d'un milió d'euros perquè un directiu de l'empresa negociés amb ell mateix l'execució d'unes obres. La UDEF assegura que aquí hi ha falsedat documental, perquè entén que, perquè una persona negociï amb si mateixa, no li cal un intermediari. COPISA no hauria aportat cap document en què constés la feina real de què es va ocupar Pujol fill.

Entre els indicis de delicte també hi hauria tres factures emeses, en un sol mes, pel mateix concepte i per un valor total de més d'un milió i mig d'euros. Pujol Ferrusola hauria fet d'intermediari en la compra de solars situats a la plaça Europa de l'Hospitalet.

I la compra de vehicles de luxe mereix un últim apartat. La policia no entén que li venguessin per 3.600 euros un Jaguar valorat en 80.000. O per 2.800 euros un Porsche valorat en 450.000. El venedor del Porsche ho ha justificat dient que el motor no estava en gaire bon estat.

El 15 de setembre, Jordi Pujol Ferrusola tindrà l'oportunitat d'aclarir els números i la feina que feia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut