Jonathan Blackman sortint de la Cort Federal.
Jonathan Blackman sortint de la Cort Federal.
Buenos Aires

El jutge federal dels Estats Units Thomas Griesa ha demanat que segueixin les negociacions entre l'Argentina i els "fons voltor"

El jutge federal dels Estats Units Thomas Griesa ha qualificat de "mitges veritats" les declaracions dels membres del govern de l'Argentina, que han insistit en els últims dies a afirmar que el país ha complert les seves obligacions

RedaccióActualitzat

El jutge federal dels Estats Units Thomas Griesa ha demanat que segueixin les negociacions entre l'Argentina i els "fons voltor" i ha qualificat de "mitges veritats" les declaracions dels membres del govern de l'Argentina, que han insistit en els últims dies a afirmar que el país ha complert les seves obligacions.

Tot això ha tingut lloc després que el govern de Cristina Fernández portés al límit l'enfrontament amb els "fons voltor". La presidenta argentina ha insistit sempre que el país, a diferència del 2002, quan va tenir lloc "el corralito", és solvent. Fernández assegura que reben "l'agressió per part de capitals especulatius de manera immerescuda".

A més, el magistrat Thomas Griesa també ha desestimat la petició de l'Argentina perquè rellevi el mediador judicial Daniel Pollack per pèrdua de confiança en considerar "dolorós i perjudicial" per al seu país el comunicat que va emetre dimecres passat després de l'última negociació cara a cara amb els fons especulatius, perquè deien que era parcial i "no era representatiu del que va succeir a la reunió".

Durant una nova vista celebrada al tribunal, l'advocat de l'Estat argentí, Jonathan Blackman, ha demanat al magistrat una altra manera de seguir dialogant amb els fons, després que Griesa va rebutjar rellevar Pollack, en considerar que res del que ha passat aquesta setmana anul·la la necessitat de seguir treballant per arribar a un acord en la línia que hi ha marcada.

Griesa ha afegit que evidentment s'ha de poder arribar a un acord dins de la llei entre les dues parts.

Els mercats qualifiquen la situació d'impagament

Els que sí que consideren que hi ha una situació d'impagament són els mercats. L'Associació Internacional de Permutes i Derivats ha determinat que el fet que el passat 30 de juliol Argentina no abonés els diners als tenidors de deute que van acceptar la seva reestructuració suposa un impagament.

Aquesta decisió implica activar les assegurances d'impagament de deute, que en aquest cas podrien arribar als 1.000 milions de dòlars, segons Bloomberg.

Anar al contingut