Conesa

Els 130 veïns de Conesa intenten tornar a la normalitat després de les pluges

Després de les pluges, moltes cases es van inundar, uns 25 habitatges del poble han sofert danys pels aiguats, però, per sort, cap s'haurà d'apuntalar

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, a mitja tarda, després de dues hores de fortes pluges, que a a la població de Conesa van representar la caiguda d'uns 210 litres d'aigua en molt poca estona, les dues rieres que travessen el poble es van desbordar.

Alguns carrers van arribar als dos metres d'altura d'aigua i es van inundar moltes cases del municipi. Uns 25 habitatges del poble tenen danys pels aiguats, però, per sort, cap s'haurà d'apuntalar.

Des del moment que els ho ha permès l'aiguat, els veïns de Conesa s'han bolcar per recuperar una normalitat que trigarà molts dies a arribar. No han deixat de treballar per netejar les seves cases.

Gent de totes les edats s'ha afanyat a treure els mobles, electrodomèstics i tot tipus de pertinences fetes malbé pel fang i l'aigua. Algunes famílies que habiten als baixos dels domicilis afectats ho han perdut tot. Alguns, fins i tot, han vist com l'aigua se'ls emportava el cotxe.

També s'avaluen els danys per considerar si es demana que es declari zona catastròfica.

Antecedents

Els 130 veïns que viuen en aquest petit poble de la Conca del Barberà ja van patir una forta tromba d'aigua a la dècada dels 90, però no d'aquesta intensitat. I hi ha un altre episodi que persisteix en la història del poble. Les inundacions de Santa Tecla, que van tenir lloc el 23 de setembre de 1874. Aleshores l'aigua va arribar un pam més amunt que en aquesta ocasió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut