Barcelona

Un 56% de les terrasses de bars i restaurants de Barcelona incompleixen la normativa

S'han retirat 14 espais sense llicència a Ciutat Vella, i a partir de l'octubre es començarà a sancionar els infractors.

RedaccióActualitzat

Un 56% de les més de 4.000 terrasses de bars i restaurants que hi ha a Barcelona incompleixen la normativa municipal. Les principals infraccions són per mantenir elements adossats a la façana, dificultar l'accés a la via pública o mostrar publicitat al mobiliari. També n'han detectat, però, 269 que no tenen llicència.

Segons ha informat l'Ajuntament, s'han retirat 14 terrasses en aquesta situació a Ciutat Vella, però n'hi ha a tots els districtes. A més, el consistori i el Gremi de Restauració han obert una campanya informativa sobre l'ordenança que va entrar en vigor al gener, i ja han avisat que a partir de l'octubre se sancionarà els establiments que continuïn incomplint la norma.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà de Barcelona, Antoni Vives, ha remarcat que no volen "criminalitzar" el sector sinó treballar "a favor de la convivència entre oci i espai públic i entre turisme i ciutat".

L'Ajuntament va recaptar l'any passat 5 milions d'euros a través de les taxes que han pagat els locals que tenen terrassa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut