Monròvia

El religiós Miguel Pajares, el primer espanyol que contrau l'Ebola, serà repatriat per rebre tractament

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que repatriarà el sacerdot, de 75 anys, perquè rebi tractament a Espanya, i assegura que els riscos de contagi són molt baixos

RedaccióActualitzat

El religiós espanyol Miguel Pajares té l'Ebola, segons han confirmat les proves. El sacerdot, de l'orde de Sant Joan de Déu, porta diversos dies aïllat a l'hospital San José de Monròvia, a Libèria; en concret, des que el director del centre va morir a causa del virus. A l'hospital no hi ha malalts. Només hi queden les persones que van tenir contacte amb el director, és a dir Pajares i sis persones més. Dues missioneres que l'acompanyen també tenen el virus.

L'ONG Juan Ciudad, que treballava en aquest hospital, i l'orde de Sant Joan de Déu han seguit el protocol i han comunicat el diagnòstic al Ministeri d'Exteriors i al de Sanitat. El govern espanyol, segons ha informat l'agència EFE, "posarà en marxa el protocol de repatriació" de Pajares, i ha insistit que els riscos de contagi són "molt baixos". La repatriació es farà d'acord amb la normativa de màxima seguretat estipulada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Abans de la confirmació que tenia el virus, Miguel Pajares havia dit que se sentia "abandonat" al país africà i havia manifestat la seva esperança de poder tornar a Espanya per rebre una assistència sanitària adequada. "Tenim una mala experiència amb el que està passant aquí, [...] volem que arribi alguna solució perquè ens portin a Espanya. Sé que és molt complicat perquè s'hauria de llogar un avió i no és gens fàcil", va reconèixer.

La situació a Libèria, però també a Sierra Leone i Guinea, continua sent complicada. L'aerolínia British Airways ha suspès tots els vols des de i cap a Libèria i Sierra Leone fins al 31 d'agost. L'última xifra de víctimes del brot facilitada per les Nacions Unides parla de prop de 900 morts.

Arriba als Estats Units la segona malalta d'Ebola

L'avió que ha traslladat la missionera nord-americana contagiada d'Ebola a Libèria Nancy Writebol ha aterrat aquest dimarts a la base aèria de Dobbins, a prop d'Atlanta.

Nancy Writebol, de 59 anys, ha estat traslladada a una sala d'aïllament de l'Hospital Universitari d'Emory, on també està ingressat des de dissabte passat el metge Kent Brantly, també infectat d'Ebola a Libèria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut