El vaixell "Juan Sebastián de Elcano", en una imatge del març del 2013.
El vaixell "Juan Sebastián de Elcano", en una imatge del març del 2013.
Madrid

Troben droga al "Juan Sebastián de Elcano", el vaixell escola de l'Armada Espanyola

El Quarter General de l'Armada ha trobat noves quantitats d'estupefaents al seu vaixell escola

RedaccióActualitzat

Al vaixell escola de l'Armada Espanyola, el "Juan Sebastián de Elcano", s'ha trobat droga. Tot i que el Quarter General de l'Armada no ha volgut precisar el tipus ni la quantitat de droga, el diari El País diu que la troballa són 127 quilos de cocaïna que la Guàrdia Civil ha trobat al vaixell durant un registre a l'arsenal La Carraca, a Cadis.

La droga s'ha trobat gràcies a una investigació per tràfic d'estupefaents. Aquesta va començar després de la detenció, el 14 de juliol, a Pontevedra, de tres mariners per possessió de cocaïna, quan el vaixell tornava de Nova York. Aquests tres homes, pertanyents a la tripulació del "Juan Sebastián de Elcano", estan acusats de portar la droga des de Cartagena d'Índies a Nova York per vendre-la.

Després d'això, i com a conseqüència de "posteriors i exhaustius registres", segons els ha qualificat el Quarter General de l'Armada, s'han trobat al vaixell noves quantitats d'estupefaents a un dels pallols (els compartiments situats a la bodega per guardar els pertrets i les provisions).

El "Juan Sebastián de Elcano" és un bergantí goleta que s'utilitza per formar futurs oficials de l'Armada.

 

 

Anar al contingut