Monròvia

Pajares confia rebre un tractament millor contra l'Ebola a Espanya

El sacerdot espanyol infectat pel virus d'Ebola ha parlat amb el 3/24 el dia que ha de ser repatriat

RedaccióActualitzat

El primer espanyol infectat pel virus d'Ebola, el pare Miguel Pajares, està esperançat de poder rebre un tractament  més bo contra la malaltia a Espanya. Aquest dimecres està previst que un avió de les Forces Armades el vagi a buscar a l'aeroport de Monròvia, a Libèria, i el traslladi a la base militar de Torrejón de Ardoz per ingressar-lo, tot seguit, a l'Hospital La Paz de Madrid.

El religiós confia que d'aquesta manera li podran subministrar alguna mena de tractament més efectiu. En una entrevista al 3/24, Pajares explica que està dèbil i té febre alta. Aïllat en un hospital de Libèria, aquest dimarts li van confirmar que s'havia encomanat la malaltia que va matar el director de l'Hospital Saint Joseph de Monròvia, a Libèria, que hauria passat el virus al religiós de l'orde de Sant Joan de Déu, així com a dues missioneres més, les germanes Chantal i Paciencia.

Les dues germanes no seran repatriades a Espanya perquè no tenen nacionalitat espanyola. Això entristeix el sacerdot Pajares, que demana que se les tracti amb la màxima dignitat. Sí que tornarà una altra missionera, la germana Juliana, que no està infectada.

Trasllat amb màxima seguretat

L'aparell que tornarà Pajares a Espanya és un Airbus 310 de l'exèrcit de l'aire i, segons fonts del Ministeri de Defensa, està condicionat amb totes les mesures de seguretat necessàries per transportar el sacerdot.

El Ministeri de Sanitat ha volgut deixar clar que el risc d'un possible contagi aquí és molt baix. Espanya és el segon país que repatriarà un afectat per Ebola. Els Estats Units n'han repatriat dos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut