Operaris de Renfe treballant a la locomotora cremada.
Operaris de Renfe treballant a la locomotora cremada.
Saragossa

Reoberta la línia de l'AVE després de l'incendi de la locomotora d'un tren Barcelona-Vigo prop de Saragossa

El foc es va declarar en un tren Barcelona-Vigo prop de Saragossa, però no hi va haver ferits

RedaccióActualitzat

La línia del l'AVE entre Barcelona i Madrid torna a estar oberta després que un incendi a la locomotora del tren Barcelona-Vigo prop de Saragossa va obligar a tallar la via durant diverses hores. Els trens ja circulen des de primera hora del matí d'aquest dijous, malgrat que s'esperen endarreriments perquè els trens han de reduir la velocitat fins als 80 km/h al tram on es va declarar el foc, a la localitat de Candasnos.

L'incendi va ser sufocat pels bombers i no hi va haver ferits. El foc va començar prop de les deu de la nit de dimecres quan el primer bogi del tren (l'estructura formada per dues o tres rodes sobre la qual descansen els vagons i les locomotores) es va sobreescalfar i es va incendiar. El tren va ser remolcat fins a Vallobar, des d'on els 240 passatgers van agafar uns autobusos habilitats fins a Saragossa per permetre'ls continuar el viatge amb un altre comboi.

Els tècnics de Renfe han treballat tota la matinada per resoldre la falta de tensió a la catenària (el cable aeri que transmet l'energia elèctrica al tren). Com a conseqüència d'aquesta falta d'electricitat, un AVE Madrid-Barcelona amb 250 passatgers va quedar detingut al lloc sense tensió i ha hagut de ser remolcat per una locomotora dièsel fins a una zona electrificada per poder continuar el viatge.

En sentit contrari, segons informen des de la companyia ferroviària, el tren Barcelona-Saragossa ha quedat estacionat a Lleida Pirineus, des d'on els 80 passatgers han continuat el viatge per carretera.

Anar al contingut