Només a Barcelona ciutat Subirachs té més de vuitanta obres.
Només a Barcelona ciutat Subirachs té més de vuitanta obres.
Barcelona

L'obra de Josep Maria Subirachs podria quedar-se sense seu a principis del 2015

L'edifici que acull part de l'obra de l'artista es convertirà en un hotel i la família Subirachs es veu obligada a buscar un nou local

RedaccióActualitzat

La col·lecció permanent d'obres de Josep Maria Subirachs podria quedar-se sense seu a principis del 2015. L'edifici on es troba l'estudi Regomir de Barcelona, que acull part de l'obra de l'artista, es convertirà en un hotel i la família Subirachs es veu obligada a buscar un nou local. Mentrestant, el Museu de Montserrat acull fins a la tardor una mostra antològica de l'escultor.

La relació entre Subirachs i Montserrat ve de lluny. L'obra de l'artista és present a molts racons de la muntanya i ara també al seu museu, on es pot veure una exposició que recull escultures de cada una de les seves etapes creatives.

El seu estil comença en el postnoucentisme i passa per l'expressionisme, l'abstracció i retorna a una figuració original i inconfusible.

La presència pública de Subirachs és molt extensa. Només a Barcelona ciutat hi té més de vuitanta obres. Totes, però, han quedat d'alguna manera eclipsades per la repercussió ciutadana i mediàtica de les escultures a la façana de la Passió de la Sagrada Família.

Per facilitar-ne el coneixement, una part petita però molt significativa del llegat de Subirachs es pot visitar fins al desembre, tots els dimarts i dijous al matí, a l'Estudi Regomir de Barcelona. A partir del gener, però, si la família no troba un local on poder-les exhibir permanentment, tal com era el desig de l'artista, les obres s'hauran de guardar en un magatzem.

 

Anar al contingut