Barcelona

ERC forçarà la compareixença de Pujol al Parlament; si cal, demanant una comissió d'investigació

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, avisa que, si Pujol no respon a la petició per comparèixer, demanaran una comissió d'investigació. També avisa que la consulta s'ha de fer encara que ho prohibeixi el TC

RedaccióActualitzat

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, creu fermament que l'expresident Jordi Pujol ha de donar explicacions al Parlament sobre els diners que va confessar haver tingut sense declarar a l'estranger. La cambra l'hi ha demanat, però el mateix Pujol no té obligació de respondre, i, de fet, ell mateix assegura que encara no té clar què acabarà fent.

Però Esquerra no es conformarà amb una maniobra evasiva de Pujol i buscarà altres mecanismes perquè l'expresident s'expliqui al Parlament. Si no ho fa per la via de la petició de compareixença que hi ha damunt la taula, Marta Rovira avisa com l'hi forçaran:

"Haurem de fer el pas i, si aquesta compareixença no es produeix, entrarem la petició perquè hi hagi una comissió d'investigació."

Rovira donaria per bona la proposta de la CUP de fer una comissió d'investigació del frau fiscal a Catalunya, que no només es fixaria en el "cas Pujol", sinó també en altres possibles actuacions fraudulentes. La comissió d'investigació és una fórmula que la majoria de formacions ja han dit que veurien adequada.

Pressionant per la consulta

Rovira ha parlat del "cas Pujol" en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en què també ha abordat una altra qüestió d'actualitat: la consulta del 9-N. No era gratuït que ho fes, i és que vint-i-quatre hores abans i des del mateix micròfon, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, havia obert la possibilitat que no es treguin les urnes el 9-N si el Tribunal Constitucional trava la consulta.

Aquesta reacció no ha caigut gens bé a Esquerra, que adverteix al govern que no s'hi val a dir que la consulta del 9 de novembre no es pot fer perquè el Tribunal Constitucional la impugna.

"No s'hi val, a abandonar el vaixell del dret de vot dels catalans, i menys abans d'hora, quan encara ningú ens ha dit que no podrem votar el 9 de novembre."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut