Madrid

Administraran un dels fàrmacs experimentals contra l'Ebola al sacerdot Miguel Pajares

El metge i el religiós ho han sol·licitat, i les autoritats sanitàries n'han autoritzat la importació excepcional d'una dosi

RedaccióActualitzat

Els metges que atenen el missioner Miguel Pajares a l'hospital Carlos III de Madrid podran administrar-li el medicament ZMapp, usat als EUA per al tractament de l'EbolaEl Ministeri de Sanitat ha autoritzat la importació del fàrmac des dels Estats Units i el medicament ja ha arribat al centre mèdic per ser administrat al missioner espanyol repatriat de Libèria. 

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris -que depèn del Ministeri de Santitat- ha autoritzat la importació excepcional d'un fàrmac per al tractament de la infecció. S'està utilitzant ja en dos pacients dels Estats Units, es troba en fase inicial d'investigació però es justifica la decisió pel fet que els infectats no poden ser tractats satisfactòriament amb els medicaments fins ara autoritzats.

Aquest procediment s'inicia quan el metge responsable del malalt ho sol·licita i aquest últim, l'hospital i el laboratori ho autoritzen. Així, amb el vistiplau també de l'OMS i Metges sense Fronteres, el medicament s'ha importat des de Ginebra -on n'hi havia dosis- i ha arribat al Carlos III aquest dissabte mateix. 

Durant la mateixa jornada, Madrid ha rebut el primer vol procedent de Nigèria. El protocol sanitari s'ha activat per dos nens amb un quadre de febre que, finalment, s'ha comprovat que venia d'una amigdalitis. La inspecció se seguirà fent en tots els vols procedents d'aquest país africà, quatre setmanals a Barajas. Mentrestant, el govern espanyol desaconsella del tot viatjar-hi. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut