Madrid

72 detinguts en la caiguda d'una xarxa de tràfic il·legal de ciutadans albanesos cap a la UE

Entre els detinguts hi ha el propietari d'un club nocturn de Barcelona, exregidor del PP a Corbera de Llobregat

RedaccióActualitzat

Cop contra una organització que es dedicava a introduir il·legalment albanesos a la Unió Europea, utilitzant Espanya com a país de trànsit. En total hi ha 72 detinguts, la majoria per falsedat documental i vuit per tràfic d'éssers humans i per afavorir la immigració il·legal. Fins ara, la policia ha identificat 178 víctimes, que haurien pagat entre 500 i 4.000 euros per obtenir documentació falsificada.

La investigació va començar fa un any, quan la policia va detectar un increment de ciutadans albanesos que arribaven a l'aeroport del Prat procedents d'Itàlia o Grècia i amb destí al Regne Unit o Irlanda. Les víctimes eren majoritàriament albaneses, algunes menors d'edat, que utilitzaven Espanya per arribar al seu destí: les illes britàniques. Solien portar documents d'identitat d'origen italià o grec, que la xarxa hauria robat prèviament.

Segons la policia, l'organització retenia la documentació original dels immigrants per tal d'assegurar-se un segon cobrament de les víctimes, que s'efectuaria una vegada arribessin al seu destí. A vegades, suposadament, s'utilitzava aquesta documentació per coaccionar i obligar les víctimes de sexe femení a dedicar-se a la prostitució.

Detingut un català

Entre els detinguts hi ha Rafael Roldan, propietari d'un club nocturn de Barcelona i que va ser regidor del PP a Corbera de Llobregat durant setze anys. L'empresari català, presumptament, hauria fet les reserves d'hotel i hauria comprat els bitlets d'avió d'almenys dues víctimes que pretenien arribar a Dublin amb documentació falsa.

Roldan, però, nega qualsevol relació amb els fets i no descarta emprendre accions jurídiques contra la policia. Aquest dilluns, l'empresari encara estava endreçant el desordre causat pel registre policial del seu local, i ha explicat a TV3 que l'únic que va fer va ser "un favor a dos nois que són amics" de la seva exparella i residents a Milà, buscant-los "un hotel econòmic i res més".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut