EUA

Troben mort l'actor Robin Williams a casa seva

El talentós actor, famós per la comèdia i reconegut pel drama, s'hauria suïcidat

RedaccióActualitzat

Mor l'actor nord-americà Robin Williams, protagonista de pel·lícules com "El club dels poetes morts", "Good morning Vietnam" o "L'indomable Will Hunting", film pel qual va aconseguir l'únic Oscar de la seva carrera. La policia mort l'ha trobat a casa seva. Patia una forta depressió i tot fa pensar en un suïcidi.

Guanyador d'un Oscar i reconegut amb altres guardons destacats, l'actor nord-americà Robin Williams ha mort als 63 anys. Ja no respirava quan els equips d'emergència han arribat a casa seva, on presumptament s'hauria suïcidat. Podria tractar-se d'un suïcidi per asfíxia. Feia temps que Williams lluitava contra la depressió. Havia mantingut a ratlla el consum d'alcohol i cocaïna de la dècada dels 80, però el 2006 va recaure. Aquest juliol havia ingressat en un centre de rehabilitació.

Robin Williams deixa una àmplia filmografia de més de cent títols, sobretot de comèdia, però també de drama, amb què s'han criat diverses generacions. La seva mort ha estat rebuda amb sorpresa i tristor a Hollywood, des d'on en les últimes hores només es parla del seu gran talent.

Era un dels grans de Hollywood. Talentós i estimat pel públic. Versàtil, còmic i dramàtic. El seu flirteig amb les drogues era un vessant personal desconegut pel gran públic que contrastava amb els riures que va arrencar a tot el món.

Va ser tres vegades candidat a l'Oscar al millor actor. Primer pel seu personatge de discjòquei a "Good morning Vietnam". El 1989, per ser un professor singular a "El club dels poetes morts". El 1991, per cavalcar per Central Park pensant-se que era un rei pescador. I el 1993, tothom el veia guanyador per disfressar-se de dona a "La senyora Doubtfire". Però, finalment, es va endur un Oscar l'any 1998 com a millor actor de repartiment per "L'indomable Will Hunting".

La seva mort ha ressonat amb força a les xarxes socials. En estat de xoc, actors i actrius han piulat missatges d'estupefacció. Genuí, ànima única, brillant, divertit... Així l'han definit des de Steve Martin fins a Glenn Close. Fa dues setmanes, Robin Williams feia el seu últim tuit: "Felicitats, filla. Ja tens un quart de segle, però sempre seràs la meva petita. T'estimo."

 

 

Informe forense preliminar

Els resultats preliminars de l'autòpsia apunten que Williams hauria mort asfixiat, en penjar-se amb un cinturó al seu dormitori. L'assistent de l'actor el va trobar lleugerament inclinat, assegut en una cadira i amb el cinturó al voltant del coll. En no obtenir resposta, després de trucar a la porta de l'habitació insistentment, va decidir entrar-hi.

A més, segons la investigació, Williams tenia talls en un canell i un ganivet a prop, però no s'ha confirmat si la sang de la fulla és de l'actor. Tanmateix, encara passaran algunes setmanes fins que se sàpiga la causa oficial de la mort de l'actor. Queden pendents les proves toxicològiques per saber si va consumir algun tipus de substància abans de morir.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut