Madrid

Mor Miguel Pajares, el sacerdot espanyol infectat amb el virus de l'Ebola

El religiós de l'Orde de Sant Joan de Déu va ser traslladat a l'hospital Carlos III de Madrid amb un avió de les Forces Armades amb les màximes garanties de seguretat per evitar que pogués propagar el virus

RedaccióActualitzat

El sacerdot espanyol infectat amb el virus de l'Ebola a Libèria, Miguel Pajares, ha mort aquest dimarts a dos quarts de deu del matí a Madrid, on estava ingressat. El religiós de l'Orde de Sant Joan de Déu va ser repatriat fins a l'hospital Carlos III de Madrid amb un avió de les Forces Armades amb les màximes garanties de seguretat per evitar que pogués propagar el virus.

Pajares havia començat a rebre el tractament experimental desenvolupat pels Estats Units, però això no ha estat prou efectiu per revertir l'avanç de l'Ebola, una malaltia sense vacuna i que ja ha causat un miler de morts a l'Àfrica occidental.

El religiós espanyol, de 75 anys i amb una malaltia prèvia, va cotraure la malaltia pel contacte amb el director de l'hospital de San José de Monròvia, que va morir per la mateixa causa. Primer es va estar a l'hospital liberià fins que es va confirmar que tenia la malaltia. Va ser aleshores quan el Ministeri de Sanitat va autoritzar la seva repatriació, però no la de les seves companyes infectades també a Libèria perquè no tenien nacionalitat espanyola. Una d'aquestes germanes, Chantal Pascaline, també ha mort, igual que George Combey, un altre company de Pajares.

Tenia confiança que a Espanya pogués rebre un tractament millor, així ho va expressar en una entrevista al 3/24. Però tot i que se li ha subministrat l'únic medicament que s'està investigant en contra de la malaltia i que s'ha actuat amb força celeritat, l'Ebola també ha guanyat la batalla en el cas de Miguel Pajares. El seu cadàver s'ha incinerat aquest dimarts a la tarda i no se li practicarà l'autòpsia, tal com recomanen els protocols sanitaris per minimitzar el risc que els fluïds corporals ajudin a propagar el virus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut