El president de la Generalitat explicarà les mesures que el govern prendrà pel "cas Pujol".
El president de la Generalitat explicarà les mesures que el govern prendrà pel "cas Pujol".
Madrid

La querella de Manos Limpias sosté que els Pujol es quedaven l'1,5% de les comissions

La querella del sindicat d'ultradreta parla d'un frau de 18 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El sindicat d'ultradreta Manos Limpias es querella contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol per haver defraudat presumptament 18 milions d'euros i quedar-se sistemàticament l'1,5% de les comissions que els empresaris havien de pagar per poder accedir a la licitació d'obra pública.

Segons la querella de Manos Limpias, l'informe policial de la UDEF remarca que Convergència es quedava amb el 4% de cada obra o servei que concedia a empreses privades. Segons aquest document, el 2,5% servia per finançar el partit i l'altre 1,5% anava a parar a les butxaques de la família Pujol.

Manos Limpias creu que l'entramat societari de Pujol amb vincles familiars supera una vuitantena de societats i remarca que empreses de la seva dona i els seus fills es van beneficiar durant anys de diversos contractes d'empreses adjudicatàries de la Generalitat.

L'advocat del sindicat, Sebastián de Juan, ha dit a "El Matí de Catalunya Ràdio" que presentarà la querella contra Pujol aquest dimecres en considerar que ell i la seva dona poden haver comès els delictes de malversació de fons públics, falsedat documental, suborn, tràfic d'influències i delicte fiscal.

Cridar a declarar quatre empresaris

Manos Limpias demana a la jutge que se citi a declarar Jordi Pujol i la seva dona i, com a testimonis, quatre empresaris: Carlos Sumarroca, president d'honor de la constructora COMSA EMTE i amic personal de Pujol; José Antonio Salguero i Ignacio Sánchez, que van denunciar públicament que no els concedien obra pública perquè no pagaven la comissió del 3%; i Miguel Ángel Parejo, vinculat al grup Ferrovial i a qui es relaciona amb negocis del germà del conseller Felip Puig.

El sindicat també reclama l'acta del Parlament del 2005, quan el president Maragall va denunciar que CiU tenia el problema del 3%.

Anar al contingut