Occident tem que aquest comboi rus sigui una excusa per envair l'est d'Ucraïna.
Occident tem que aquest comboi rus sigui una excusa per envair l'est d'Ucraïna.
Moscou

Rússia envia 280 camions amb ajuda humanitària als rebels de l'est d'Ucraïna

Occident tem que sigui un estratagema de Moscou per envair l'est d'Ucraïna

RedaccióActualitzat

Rússia ha enviat 280 camions amb ajuda humanitària cap a l'est d'Ucraïna. L'objectiu, segons el Kremlin, és abastir els civils atrapats a les zones controlades pels rebels.

La missió, segons diu Moscou, s'ha pactat amb Kíev i és exclusivament humanitària. Els rebels prorussos es troben encerclats al voltant de les seves tres principals ciutats: Donestk, Lugansk i Hórlivka.

En aquests tres punts la situació dels civils comença a ser crítica per culpa de la manca d'aliments, llum i medecines. Fa ja dies que el govern rus insisteix a enviar-los ajuda, però Occident no se'n refia i tem que el comboi sigui una excusa per envair l'est d'Ucraïna.

La comitiva de camions anirà acompanyada per representants de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) quan travessi territori ucrainès, segons ha dit Leonid Kuchma, expresident d'aquest país i mediador entre els dos estats. El comboi inclou ajuda humanitària dels EUA i de la UE que serà entregada a l'est d'Ucraina, a la localitat de Lugansk.

Els camions carreguen un total de 2.000 tones d'ajuda, entre les que es troben 400 tones de cereals, 100 de sucre o 54 d'equipament mèdic. La operació està feta en coordinació amb la Creu Roja.

Anar al contingut