Madrid

El Marroc admet disfuncions mentre Interior reforça les fronteres amb 500 agents

El Marroc reconeix errors que podrien haver facilitat l'arribada massiva de pateres a Andalusia. Els nous efectius espanyols es desplegaran per Ceuta, Melilla i Algesires

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha reforçat amb 475 agents el nombre d'efectius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Ceuta, Melilla i Algesires després de l'onada d'immigrants dels últims dies. Alhora, agilitzarà els procediments de devolució de les persones acabades d'arribar.

La decisió surt d'una reunió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el seu departament per analitzar la pressió migratòria.

El ministeri ha informat que ha mantingut contactes continus amb el govern marroquí i que Rabat ha reconegut disfuncions en el control de les costes de l'estret que han facilitat l'arribada massiva de pateres a Andalusia en les últimes 48 hores.

Des del passat dia 4, han arribat a les costes espanyoles o han estat rescatats per Salvament Marítim i la Guàrdia Civil 1.388 immigrants procedents del nord d'Àfrica, la majoria en aigües de l'estret de Gibraltar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut