Amsterdam

El castanyer d'Anna Frank se salva de la tala gràcies a un acord entre les parts implicades

L'anomenat castanyer d'Anna Frank, l'arbre que la nena holandesa veia des del seu amagatall durant la persecució dels nazis a Holanda, finalment no serà tallat. Així ho han decidit les diferents parts implicades, tot i l'autorització per treure'l que havia donat l'Ajuntament d'Amsterdam. En els pròxims quatre mesos es muntarà una estructura al voltant de l'arbre, que està malalt, per evitar caigui.

Actualitzat

En el llibre "El diari d'Anna Frank", la història en primera persona d'una nena jueva que va estar amagada a Amsterdam durant la persecució dels nazis a Holanda, esmenta diverses vegades el castanyer que veia des de la finestra de la casa i havia agafat una important càrrega símbolica, però últimament la salut de l'arbre tenia preocupada tota la ciutat.

L'arbre centenari està molt castigat pels fongs i la contaminació i l'Ajuntament havia decidit talar-lo per seguretat, una decisió que havia aixecat una forta polèmica entre veïns i diferents entitats, que van portar el cas als tribunals. A última hora, un jutge va decidir suspendre la tala, va visitar personalment l'arbre i va instar el consistori a buscar alternatives que impedissin la desaparició del símbol.

Ara, després d'un procés de mediació, s'ha decidit salvar l'arbre. L'acord preveu construir en els pròxims quatre mesos una estructura per impedir que l'exemplar, atacat per paràsits i podrit en una gran part, es tombi. D'aquesta manera, es preveu que el castanyer, que té 150 anys i pesa 27 tones, pugui sobreviure entre cinc i deu anys.

Anar al contingut