Sant Joan Despí

Ortega: "El govern i jo treballem perquè es pugui votar el 9 de novembre"

La vicepresidenta Joana Ortega diu que no hi ha esquerdes amb Mas i que "treballem perquè es pugui votar el 9 de novembre"

RedaccióActualitzat

El govern reunifica el discurs al voltant de la consulta. Si la vicepresidenta Joana Ortega obria dimarts la porta a un ajornament del 9-N en funció de les traves que hi pugui posar el Tribunal Constitucional, al cap de dos dies no ha volgut aprofundir en cap altra porta més que la que s'ha d'obrir perquè els catalans puguin votar el dia 9 de novembre. Entremig de dimarts i d'avui dijous hi ha hagut un dimecres en què el president Mas va voler posar ordre.

És per això que avui la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha modulat el seu discurs fent seves les paraules ahir del president i, a "L'entrevista de l'estiu" del 3/24, ha aclarit que el full de ruta amb què pensa ella i el govern és poder votar el 9 de novembre i que no hi ha cap altre pla. Ortega no se sent desautoritzada per les paraules de Mas i afegeix, a més, que "costarà trobar esquerdes entre el president Mas i jo. Tots treballem perquè es pugui votar el 9-N". Amb tot, la vicepresidenta manté la reflexió que va fer i ho diu amb aquestes paraules:

"Si algú es pensa que prohibint la consulta matarà els anhels dels catalans de votar, s'equivoca. Aquesta és la reflexió que vaig fer i aquesta és la reflexió que mantinc"

Ortega ha evitat avui avançar-se als moviments de fitxes que pugui fer l'Estat. Aquests futuribles els va concretar dimarts en una entrevista a RAC1, en què apostava per ajornar el 9-N en cas que el Tribunal Constitucional impugni la consulta i avisava que "com a govern el que no podem fer és actuar al marge de la llei". Les seves declaracions i les del conseller Santi Vila uns dies abans en el mateix sentit han desfermat una polèmica amb Esquerra que ara el govern vol tancar del tot.

No queda clar què passarà si el Constitucional impugna la llei de consultes que ha d'aprovar el Parlament i que servirà perquè el president de la Generalitat convoqui la consulta. Ni Mas ni Ortega han fet cap especulació en aquest sentit i, de fet, tampoc no els pertoca només a ells decidir-ho si es té en compte l'apel·lació al consens amb les forces pro consulta a què va emplaçar Artur Mas en cas que s'hagin de prendre "decisions importants".

Ortega també ha avançat que a principis de setembre convocarà tots els partits favorables al dret a decidir per explicar-los el dispositiu logístic per a la consulta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut