El cap de la policia de Ferguson, Thomas Jackson, en el moment d'anunciar el nom de l'agent. (Foto: Reuters)
El cap de la policia de Ferguson, Thomas Jackson, en el moment d'anunciar el nom de l'agent. (Foto: Reuters)
Ferguson

La policia de Ferguson identifica l'agent involucrat en la mort del jove afroamericà Michael Brown

Darren Wilson, amb sis anys de servei al cos i un historial disciplinari totalment net, es troba actualment en llicència administrativa amb sou

RedaccióActualitzat

El cap de la policia de la ciutat de Ferguson, Thomas Jackson, ha fet públic aquest divendres el nom de l'agent involucrat en la mort del jove afroamericà Michael Brown, un incident que ha causat disturbis racials durant tota la setmana a l'estat de Missouri. En una breu compareixença davant la premsa, Jackson ha identificat l'agent com Darren Wilson, policia amb sis anys de servei al cos i amb un historial disciplinari totalment net. Wilson va ser atès de les lesions sofertes en la baralla amb Brown, i actualment es troba en situació de llicència administrativa amb sou.

El cap de la policia de la ciutat, situada a vint quilòmetres de Saint Louis, ha informat que, abans de l'incident, l'agent va rebre un avís per ràdio alertant d'un robatori amb força en una botiga del barri. En un informe que Jackson ha mostrat, s'explica que les imatges de la càmera de seguretat mostraven el lladre que pegava al botiguer vestit amb samarreta blanca, pantalons curts de color beix i una gorra vermella. Els vídeos del tiroteig enregistrats per testimonis mostren Brown també amb samarreta blanca, pantalons curts de color beix i gorra vermella.

El robatori es va produir un quart d'hora abans de la confrontació de l'agent de policia amb Brown, que caminava pel carrer amb el seu amic Dorian Johnson. L'acompanyant de la víctima ha explicat que el policia se'ls va acostar i va ordenar-los que sortissin de la calçada i, just després, va intentar fer entrar Brown a la força dins del cotxe patrulla. Diversos testimonis han assenyalat que es va sentir un tret i Brown, que anava desarmat, va intentar allunyar-se del vehicle, moment a partir del qual l'agent el va seguir i va disparar-li diverses vegades.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut