Andorra la Vella

Andorra rep la petició del govern espanyol per accedir als comptes de Jordi Pujol Ferrusola

La defensa de la família ha demanat dret a vista a la documentació que sol·licita el jutge Ruz i, segons ha pogut saber TV3, avança una setmana, al dimarts dia 19, la presentació de la querella per revelació de secret bancari

RedaccióActualitzat

Ja ha arribat al govern andorrà la petició d'informació que sobre els comptes bancaris de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona va fer el jutge Ruz, de l'Audiència Nacional, en la seva última resolució, fa menys de tres setmanes.

Segons ha pogut saber TV3, la tramitació de la comissió rogatòria s'ha fet de manera molt ràpida, fent servir la via del Ministeri d'Exteriors espanyol. Ara el Ministeri d'Exteriors andorrà la traslladarà a la Batllia, la justícia andorrana, que la farà arribar a la banca.

En aquest procés hi vol ser la família Pujol, i per això els seus advocats demanaran dimarts que ve el que s'anomena "dret a vista", per poder saber quines dades es demanen a la banda andorrana i quines facilitarà.

També dimarts dia 19, i avançant-se una setmana a la previsió inicial, la defensa de Jordi Pujol i la seva família presentarà l'anunciada querella per revelació de secret bancari. Serà contra persona no coneguda, però sense eximir els bancs d'una possible responsabilitat.

Serà la justícia andorrana qui determini si hi va haver traspàs d'informació il·legal i, en cas afirmatiu, si va ser una acció individual o de l'entitat bancària. Si s'hagués comès el delicte de revelació de secret bancari, el banc no estaria obligar a facilitar la informació requerida.

Mentrestant, l'expresident Pujol haurà de donar explicacions davant d'Hisenda, i també de la justícia, sobre els més de quatre milions d'euros que va confessar haver tingut durant més de trenta anys a l'estranger sense declarar.

Josep Rull demana a Pujol que comparegui al Parlament

Pel que fa a les conseqüències polítiques del "cas Pujol", el coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha demanat a l'expresident que comparegui al Parlament per respecte a la institució. També ha demanat respecte a la resta de grups, inclosa Esquerra, que no descarta impulsar una comissió d'investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut