Comboi aturat a la frontera.
Comboi aturat a la frontera.
Kíev

El comboi d'ajuda humanitària rus segueix sense entrar a Ucraïna i sota l'atenta vigilància de Kíev

Per Moscou és simplement ajuda humanitària per als civils atrapats pel conflicte, però Kíev i les capitals occidentals temen que sigui per passar armament als rebels separatistes

RedaccióActualitzat

Nerviosisme a Kíev i a les capitals occidentals, que vigilen atentament els moviments russos a la frontera amb Ucraïna. El comboi d'avituallament i ajuda humanitària que va sortir fa uns dies de Moscou en direcció a l'est d'Ucraïna segueix parat a pocs quilòmetres de la frontera. Rússia i Ucraïna discuteixen els detalls del seu recorregut sota els auspicis de la Creu Roja.

Per Moscou és simplement ajuda humanitària als civils atrapats pel conflicte; Kíev tem que sigui per passar armament als rebels separatistes.

El nou líder rebel assegura en un vídeo difós que compta amb guerrillers entrenats a Rússia per contraatacar les forces governamentals ucraïneses, extrem que el Kremlin nega.

Conflicte centrat a Donetsk i Lugansk

Mentrestant continua el conflicte armat a l'est d'Ucraïna. La regió de Lugansk, a la frontera amb Rússia, ha estat escenari d'enfrontaments entre els rebels i les forces ucraïneses que miren de restablir el control central sobre les zones separatistes.

Les forces ucraïneses han empès els separatistes a marxar de diverses zones on eren i concentrar-se sobretot a Donetsk i Lugansk.

Kíev assegura que ara controla la carretera que uneix les dues ciutats. Rússia, per la seva banda, diu que l'ofensiva d'Ucraïna està causant una catàstrofe humanitària entre la població civil d'aquestes ciutats.

Acusen les forces de Kíev d'utilitzar de forma indiscriminada armes pesants en zones residencials, cosa que Ucraïna nega.

En els últims set dies, tres dels líders rebels han deixat els seus càrrecs per l'estratègia de canvi de combats.

Anar al contingut