Alacant

Activat el protocol per un possible cas d'Ebola d'un nigerià a Alacant

Sembla que es tracta d'un home nigerià d'uns 30 anys que ha arribat a l'Hospital de Sant Joan d'Alacant amb símptomes que han fet disparar les alarmes

RedaccióActualitzat

La Generalitat Valenciana ha activat aquesta nit de dissabte de manera preventiva el dispositiu especial d'Ebola davant la sospita d'un possible cas al País Valencià.

Segons sembla, es tracta d'un home nigerià d'uns 30 anys que ha arribat a l'Hospital General d'Alacant, amb símptomes que han fet disparar les alarmes, i l'han derivat a l'Hospital de Sant Joan de la mateixa ciutat. L'home es troba aïllat en una zona de pressió negativa del centre. Per al trasllat, els membres del SAMU han hagut d'equipar-se amb vestits aïllants i màscares especials.

El pacient, recentment arribat de Nigèria, té inflamació de les amígdales, febre alta i malestar general. També s'ha activat el protocol per a la seva germana, que, tot i que no presentava símptomes, estava en contacte amb l'home.

Davant la sospita que el quadre clínic i epidemiològic podia correspondre a l'Ebola s'han enviat a analitzar les proves del pacient a l'Institut de Microbiologia. L'hospital està a l'espera dels resultats que se sabran d'aquí uns dies.

La conselleria de Sanitat ha explicat que amb l'activació del protocol "la població està protegida d'un possible contagi".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut