Més calor i més inestabilitat

Un altre dia d'estiu mig boig, amb núvols a la costa, sol a l'interior i pluges a partir de la tarda. La calor reapareixerà amb màximes properes als 34 ºC. Dimarts, la inestabilitat pot afectar el terç occidental.

Actualitzat

L'anticicló atlàntic comença a trontollar: el seu centre se situarà prop de Groenlàndia, i el seu radi d'acció arribarà al nord-oest peninsular, però a Catalunya quedarem en terra de ningú. Al mateix temps, augmentarà l'aire fred en altura. Amb aquests ingredients, el temps tornarà a ser més variable i més insegur.

La calor repunta, però hi haurà més núvols

D'entrada, els núvols baixos tornaran a deixar-se veure al litoral. Seran més compactes durant la primera part del matí i al voltant de la costa central, tot i que també es localitzaran en altres punts costaners. A partir del migdia, es veuran més esquerdats, i al final de la jornada tornaran a augmentar.

La tarda serà assolellada amb núvols trencats a la costa i cel variable al nord del país. Al Pirineu caurà algun ruixat puntual. La inestabilitat més gran arribarà a darrera hora del dia i durant la nit al Pirineu occidental amb pluges abundants i acompanyades de tempesta.

L'ambient serà més càlid. L'ascens de les temperatures s'ha notat a primera hora. En alguns indrets del Priorat, el Segrià, les Garrigues i la Ribera d'Ebre les mínimes han estat més 5 graus més altes que les del cap de setmana. L'ascens de les màximes serà més significatiu a Ponent. Els valors més alts s'enfilaran cap als 34 o 35ºC. També augmentarà la sensació de xafogor. El vent del sud i sud-est bufarà moderat a les Terres de l'Ebre i també, a estones, a la costa Brava.

Al País Valencià esperem un cel enterbolit per núvols baixos a la costa nord i per l'arribada d'aquests núvols estratificats des del sud. Passarà el mateix a les Balears, però durant el matí encara farà sol a Mallorca i Menorca.

I els pròxims dies...

Tindrem dies marcats per la poca definició de la situació atmosfèrica en superfície, amb Catalunya a mig camí entre la dorsal de l'anticicló atlàntic, la baixa tèrmica del sud peninsular i les baixes pressions que dominaran des de Còrsega i Sardenya. A les capes altes es mantindrà la influència de l'aire fred. El resultat serà un temps insegur, amb risc de ruixats que concentraran la seva activitat al terç nord. Tot i això, dimarts també podrien afectar altres indrets de ponent. Les temperatures començaran a baixar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut