Monròvia

Disset pacients fugen d'un centre d'aïllament de malalts d'Ebola a Libèria després d'un atac armat

Ha estat a Monròvia, la capital de Libèria. Els homes, majoritàriament joves, que anaven armats amb pals, han provocat la fugida dels pacients, que ara es poden convertir en un focus descontrolat de contagi

RedaccióActualitzat
Homes armats han atacat un centre d'aïllament per als pacients d'Ebola a l'oest de Monròvia. L'atac ha provocat la fugida de disset pacients que ara es poden convertir en un focus descontrolat de contagi a la capital de Libèria. Els fets han passat la matinada de diumenge segons ha explicat una testimoni del centre, Rebecca Wesseh:

"Han trencat les portes i han saquejat el centre. Tots els pacients han fugit".

Els homes, majoritàriament joves, anaven armats amb pals i, segons Rebecca Wesseh, cridaven paraules molt dures contra la presidenta de Libèria, Ellen Johnson Sirleaf, i asseguraven que "no hi ha Ebola" al país. Aquest assalt ha provocat la fugida dels pacients i també de les infermeres.

Tothom que entrava en aquest centre seguia un tractament preliminar abans de ser derivats a un hospital especialitzat en Ebola. L'últim recompte oficial de pacients ingressats al centre era de 29 persones.

Segons ha informat el personal del centre, d'aquests 29 pacients, 17 han fugit, nou havien mort feia quatre dies i tres se'ls van emportar els seus familiars a la força i es troben en lloc desconegut.

El barri de West Point, on es troba el centre, és considerat com un dels epicentres de l'epidèmia a la capital i alguns residents no han vist de  bon ull la instal·lació d'un lloc d'aquestes característiques a prop de casa seva.

En cinc mesos, el brot d'Ebola, el pitjor des de l'aparició d'aquesta febre hemorràgica altament contagiosa el 1976, ha fet 1.145 morts, segons l'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut, 413 a Libèria, 380 a Guinea, 348 a Sierra Leone i quatre a Nigèria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut