La suspensió dels vols de retorn podria durar mesos. (Foto: Reuters)
La suspensió dels vols de retorn podria durar mesos. (Foto: Reuters)

El Frontex suspèn els vols d'immigrants als països afectats pel virus

Fins que el virus no estigui controlat, no es retornaran immigrants als països afectats, segons ha assegurat el director de l'organisme

RedaccióActualitzat

L'organisme encarregat de la cooperació entre països sobre les fronteres exteriors de la Unió Europea, el Frontex, ha suspès temporalment els vols de tornada d'immigrants irregulars a aquells països afectats per l'EbolaHo ha confirmat el director adjunt d'aquest organisme, Gil Arias, en declaracions a Radio Galega.

"Mentre no estigui controlada l'epidèmia", el Frontex cancel·la els vols que tenia programats, ha assegurat Arias. Aquesta suspensió podria allargar-se uns mesos, segons els pronòstics dels experts per poder controlar l'epidèmia. 

Respecte la immigració irregular al sud d'Espanya, Arias ha indicat que el Frontex podria "ajudar a organitzar vols de retorn als països d'origen, una vegada que els immigrants estiguin identificats i que es comprovi que no tenen "dret a asil o a refugi". El director d'aquest organisme considera que les tanques "no resolen el problema", com ha "demostrat l'experiència". "No aturen el flux migratori", només "en produexien una desviació".

Anar al contingut