pantà de Riba-roja.
pantà de Riba-roja.
Flix

Una taca al pantà de Riba-roja d'Ebre deixa sense abastiment d'aigua diversos municipis de la zona

Unes algues en descomposició són les responsables de la coloració blava i de la forta pudor de putrefacció de l'embassament, segons les primeres anàlisis. La restricció es rebaixa a quatre municipis

RedaccióActualitzat

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre ha decidit deixar de bombar aigua -de manera preventiva- a primera hora als municipis que s'abasteixen del pantà de Riba-roja, per l'aparició d'una taca a la superfície de l'embassament i d'una forta pudor de putrefacció.

Els resultats de les primeres anàlisis, realitzades per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i pel Consorci d'Aigües de Tarragona, però, conclouen que l'origen de la taca i la pudor és un fenomen natural i no pas de contaminació química. I és que es tractaria d'algues en descomposició.

S'ha confirmat que en cap moment hi hagut perill per a la població i que la coloració i la pudor al pantà s'han reduït en les darreres hores.

Tot i això, com a mesura de precaució s'ha deixat de captar aigua del riu i es recomana no banyar-s'hi ni pescar-hi.

Si es confirma que aigües amunt del pantà tot està correcte, ben aviat es podria restablir la normalitat. De moment, només es manté la reestricció d'aigua als quatre municipis situats aigües amunt del pantà: Riba-roja d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, i Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca a la Terra Alta.

Les poblacions afectades, a  més, utilitzen l'aigua dels dipòsits municipals, que garanteixen l'abastiment durant 48 hores.

Anar al contingut