Del sol als ruixats amb màximes més curtes

Un sistema frontal portarà ruixats i un nou descens de les temperatures al nord del país. La calor farà un pas enrere, amb unes màximes que tot just tocaran les més altes del país, 30 ºC. L'estiu ens tornarà a visitar de cara al proper cap de setmana.

Actualitzat

Un sistema frontal ha arribat aquesta nit passada al Pirineu de Lleida amb pluges de més de 20 mm a l'Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. L'absència de l'anticicló de les Açores sobre el Mediterrani no permet gaudir de gaires dies consecutius de bon temps. Els sistemes frontals aprofiten aquesta mancança d'altes pressions per fregar el Pirineu i portar noves precipitacions i temperatures més suaus.

Registre de pluges de la nit i matinada:

Un dia més, els núvols tapen el cel d'alguns punts de la costa, però amb molt més sol que ahir al matí. Al Pirineu de Lleida, les pluges de primera hora de la nit han marxat i han deixat un matí de boires i núvols baixos, sobretot a la Vall d'Aran. A la resta del país, el matí és assolellat amb algunes boires a la Catalunya Central.

A la tarda creixeran núvols a tot el Pirineu i prelitoral. Les pluges seran disperses a la Catalunya central i a les comarques de Tarragona. En canvi, seran intenses a les comarques del vessant sud del Pirineu, des del Solsonès al Ripollès, i localment a darrera del dia apareixeran ruixats a la costa sud catalana. L'absència de sol i l'entrada d'aire més fred provocaran un clar descens de les temperatures màximes, sobretot al nord del país.

I els propers dies...

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut