El ministre Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats.
El ministre Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats.
Madrid

El PSOE demana que Montoro expliqui al Congrés si la família Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal

Els socialistes ja han registrat la petició de compareixença urgent al Congrés dels Diputats

RedaccióActualitzat

El PSOE vol que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, expliqui si la família Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal aprovada pel govern espanyol el 2012. El portaveu socialista d'Hisenda, Pedro Saura, creu que Montoro hauria d'aclarir si l'expresident Jordi Pujol o algun membre de la seva família es van beneficiar de la regularització fiscal. En cas afirmatiu, els socialistes volen saber la quantitat i també si l'Agència Tributària va obrir algun procés d'investigació sobre l'origen dels diners regularitzats. En el cas d'haver-se acollit a la regularització fiscal, Saura vol saber si Hisenda va incloure el nom dels beneficiaris en els plans de control sobre el frau fiscal dels anys següents.

Pedro Saura sospita que des d'Hisenda no s'ha investigat l'origen dels diners regularitzats, ja que l'amnistia fiscal, diu, implicava un pacte amb els defraudadors per no investigar l'origen dels capitals i els patrimonis regularitzats.

El grup socialista vol que aquesta petició de compareixença es debati en la pròxima reunió de la Diputació Permanent del Congrés, que probablement es podria fer la setmana que ve. De moment, ja han registrat la petició de compareixença urgent al Congrés.

Anar al contingut