Barça

Neymar i Munir destaquen en la golejada del Barça al León (6-0) en el Trofeu Joan Gamper

El Barça ha golejat sense problemes el León per 6-0 en el Trofeu Joan Gamper. Bona presentació de l'equip de Luis Enrique al Camp Nou. Messi ha marcat el primer, però el protagonisme se l'han repartit Neymar i Munir, que han fet un doblet. Sandro ha establert el marcador definitiu. L'amistós també ha servit d'homenatge a Rafa Márquez, exfutbolista blaugrana i del club mexicà.

Actualitzat

El Barça ha golejat sense problemes el León per 6-0 en el Trofeu Joan Gamper. Bona presentació de l'equip de Luis Enrique al Camp Nou. Messi ha marcat el primer, però el protagonisme se l'han repartit Neymar i Munir, que han fet un doblet. Sandro ha establert el marcador definitiu. L'amistós també ha servit d'homenatge a Rafa Márquez, exfutbolista blaugrana i del club mexicà.

El dia de les estrenes, Luis Suárez, juntament amb Xavi i Piqué, han començat el Gamper a la banqueta. Amb tot, el públic, amb una nodrida presència de turistes i alguns representants mexicans, sí que ha pogut veure uns molt bons primers minuts del Barça, que feien presagiar una golejada. El triangle al mig del camp connectava bé amb Messi, el "fals 9", i Neymar i Rafinha, que han ocupat les bandes.

Neymar i Messi han fabricat l'1 a 0 en el minut 3, amb la col·laboració de Rafa Márquez, a qui s'ha homenatjat abans de començar el partit. I en el minut 11, magnífica assistència d'Iniesta i millor definició de Neymar, que ha batut el porter Yarbrough picant la pilota per sota.

A poc a poc, l'equip de Luis Enrique ha tret el peu de l'accelerador i això ha permès que el Club León, el campió mexicà, donés una mica de feina a Bravo. Però mentre Elías Hernández i Yamilson Rivera no encertaven en els seus intents, el Barça ha ampliat la diferència gairebé quan ha volgut, o, més ben dit, quan Neymar i Messi han tornat a connectar. Passada de l'argentí i gol del brasiler: 3 a 0 abans del descans.

A la segona part, els habituals canvis han portat tres moments destacats. Un, els dos primers gols del jove Munir el-Haddadi al Camp Nou. El 4 a 0, després d'una jugada de Rakitic i Dani Alves, i el cinquè, en una acció fabricada al cent per cent per futbolistes del Barça B: assistència de Sandro i gol del madrileny, el cinquè de la pretemporada.

El segon moment destacat, l'ovació del Camp Nou cap a Rafa Márquez en el moment en què aquest ha abandonat el terreny de joc. I el tercer, el debut de Luis Suárez amb la samarreta del Barça. S'ha produït en el minut 30 de la segona part, quan l'uruguaià ha substituït Rafinha. Suárez, però, no ha fet res de destacable, a diferència de Sandro, que, assistit per Samper, ha establert el 6 a 0 que ha permès al Barça aixecar el seu 37è Gamper.