El papa Francesc ha parlar sobre l'Iraq en el seu avió de retorn al Vaticà.
El papa Francesc ha parlar sobre l'Iraq en el seu avió de retorn al Vaticà.
El Vaticà

El papa diu que és "lícit" aturar les agressions dels extremistes a l'Iraq però sense bombardejar el país

Francesc considera que han de ser les Nacions Unides, i no un sol país, qui ha de respondre als atacs extremistes.

RedaccióActualitzat

Declaracions contundents del papa Francesc sobre el conflicte de l'Iraq. En el viatge de retorn al Vaticà des de Corea del Sud, el pontífex ha considerat legítima qualsevol acció que aturi les agressions jihadistes. "Quan hi ha una agressió injusta és lícit detenir l'agressor injust", ha dit Francesc davant dels periodistes. Ara bé, considera que "no s'ha de bombardejar, no s'ha de fer una guerra. Els mitjans han de ser avaluats."

Jorge Mario Bergoglio, que ha enviat com a emissari al nord de l'Iraq el cardenal Fernando Filoni, considera que han de ser les Nacions Unides, i no un sol país, qui respongui a l'amenaça dels extremistes. "Una sola nació no pot jutjar com s'atura una agressió. Després de la II Guerra Mundial és un deure de les Nacions Unides", va manifestat el pontífex, que també ha recordat la "gran quantitat de vegades que, amb l'excusa de detenir els agressors, les potències s'han apropiat dels pobles i han portat a terme veritables guerres de conquesta".

El papa ha explicat que volia anar al Kurdistan per donar el seu suport directament a les poblacions cristianes i altres comunitats assetjades pels extremistes islàmics, però que l'hi van desaconsellar i per això va decidir enviar-hi el cardenal Filoni. En qualsevol cas, ha assegurat que ell estaria disposat a viatjar a la zona per donar suport als que pateixen: "Hi ha cristians màrtirs, però també homes i dones que pateixen, i no només els cristians, i tots som iguals davant de Déu."

 

Anar al contingut