Barcelona

La defensa de la família Pujol presenta la querella contra la banca andorrana per revelació de secret bancari

La querella reclama saber si s'ha vulnerat el secret bancari i qui ho va fer. També s'ha presentat un recurs per conèixer la informació que ha demanat el jutge Pablo Ruz sobre Jordi Pujol Ferrusola.

RedaccióActualitzat

La defensa de la família Pujol ha presentat aquest dimarts a Andorra una querella contra els dos bancs que haurien facilitat informació sobre els comptes de Pujol a un diari per revelació de secret bancari. Enmig d'una gran expectació, una representant dels advocats dels Pujol-Ferrusola ho ha fet quan faltaven pocs minuts per al tancament del jutjat.

Els advocats creuen que alguna persona va filtrar les dades dels comptes dels Pujol i, per tant, s'haurien obtingut il·legalment. Així doncs, la demanda busca investigar quin directiu o empleat hauria vulnerat el secret bancari i determinar si ha estat Andbank o la Banca Privada d'Andorra el responsable civil de les conseqüències que se'n derivin.

Si la justícia andorrana confirmés aquesta filtració, d'una banda quedaria en entredit la fiabilitat dels sistemes de seguretat dels bancs i, de l'altra, les entitats bancàries es podrien negar a facilitar informació clau en els processos judicials oberts contra la família Pujol.

Dos recursos

A banda de la querella, els Pujol també han presentat dos recursos. Un per saber què demana el jutjat de Barcelona que porta la querella de Manos Limpias contra l'expresident de la Generalitat, a partir de la confessió que Jordi Pujol va fer a finals de juliol per no haver regularitzat diners provinents d'una herència del seu pare.

L'altre recurs és contra la petició del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz sobre els moviments de diner a Andorra del primogènit de la família, Jordi Pujol Ferrusola, i la seva exdona, Mercè Gironès. Si aquests recursos s'acceptessin, permetria als advocats dels Pujol tenir dret a vista i saber què investiga Pablo Ruz.

Segons ha sabut TV3, la justícia andorrana ha demanat més dades a l'Audiència Nacional sobre la investigació de Jordi Pujol Ferrusola. El jutge Ruz ja ha respost reiterant que veu indicis de delicte de blanqueig de capitals i frau fiscal i dóna detalls sobre les possibles empreses utilitzades, tot i que no concreta res més.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut