Barcelona

Forcadell adverteix que s'haurà d'acabar trencant la legalitat espanyola perquè l'Estat no permetrà la consulta

La presidenta de l'ANC creu que s'ha de persistir en el diàleg i assegura que el 9 de novembre "votarem i guanyarem"

RedaccióActualitzat

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha advertit que s'haurà d'acabar trencant la legalitat espanyola en un moment o altre després de les negatives constants de l'Estat a permetre la consulta, tot i que creu que s'han d'esgotar totes les vies de diàleg. "Qualsevol opció porta a trencar la legalitat espanyola perquè el govern espanyol no ho permetrà, tot i que ens agradaria. Crec que s'ha de continuar parlant, s'ha de continuar intentant per descomptat però en algun moment o altre s'haurà de trencar aquesta legalitat", ha manifestat a "El matí de Catalunya Ràdio".

Forcadell també ha animat la ciutadania a participar a la mobilització de l'11 de Setembre i ha recordat els avenços que s'han aconseguit d'ençà de l'11 de setembre del 2012: "El 2012 estàvem parlant de pacte fiscal. Vam sortir al carrer a la diada i vam aconseguir un govern sobiranista. El 2013 molta gent dubtava que el nostre govern i els nostres polítics es posessin d'acord amb la data i la pregunta; vam sortir al carrer el 2013 i vam aconseguir data i pregunta. I ara sortirem al carrer l'11 de Setembre del 2014 i el 9 de novembre votarem i guanyarem.

Per la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, si finalment no es pot fer la consulta caldria convocar unes eleccions plebiscitàries al més aviat possible.

Anar al contingut